2017. február 28., kedd

Bevallom, néha szeretek csendben maradni. Nos, ma egy kicsit ezt teszem. Mivel folyton hangoztatom, hogy olvassunk hiteles forrásból, listáztam nektek az 5 diab blogot, amit szeretek olvasni, és amit rossz érzés nélkül merek ajánlani nektek.

Nagyon nehéz hitelesen írni erről a témáról, mert minden diabétesz nagyon egyedi, emiatt pedig minden kezelés is. Őszintén beszélni szintén nagyon nehéz, még a virtuális felületen keresztül is. Ezek a blogok azonban mégis kiállták a "lekaparomtőleazarcomat" próbát, és a búrám ép maradt, így hónapok olvasgatása után is. Szóval:

1, Édes szívem
  Egy rendkívül sziporkázó házaspár jegyzi a blogot. Ráadásul egy type 1 férj, és egy belgyógyász feleség. Jobb ajánló már nem is kell. Témák meglehetősen széles skáláját dolgozták fel.  Egy ideje felhagytak az írással, még szerencse, hogy ezek a dolgok most is épp úgy érvényesek. Idézem őket: "Csak mesélünk, hogy tudd, nem vagy egyedül." 
https://edesszivem.wordpress.com


2, diabteen.blog.hu
Ez egy meglehetősen személyes hangvételű blog, egy remek humorú fiatalembertől, aki 6 éves kora óta cukorbeteg. Bár az ő utolsó bejegyzése is jó egy éve született, de ha magányodat szeretnéd enyhíteni a témában, akkor szeretettel ajánlom. A szenzorozástól kezdve, a napi atrocitásokon át, a diab élet buktatóin keresztül, a cukorbeteg fiatalság jó sok kérdését érinti. :)
http://diabteen.blog.hu/

3, Bittersweet
Karen Graffeo egy New England-i hölgy. Macskájával férjével, és diabéteszével él. És olyan mesteri témákat vet fel, mint a diabétesz nélküli nap. Mindezt minden csalás nélkül ám! Ha beszélsz/olvasol angolul, mindenképp megér egy próbát. :)
http://www.bittersweetdiabetes.com/

4, D-Mom Blog
Egy újabb gyöngyszem. Sajnos (de csak azért, mert itthon is nyomni kéne a beteg felvilágosítást) szintén angolul íródott. Diabos anyukáknak javallanám. Orvosi szempontból is meglehetősen hiteles forrás a hölgy, akinek kislányát 4 évesen diagnosztizálták 2008-ban. Leighann, a blog írója, többek közt arra törekedett, hogy a lehető legtöbb információt egy helyen összefoglalja az anyukáknak.
http://www.d-mom.com/

5, Diabdolgok
Na ő még az én életemben is friss. Az egyik nagyon jó barátnőm küldte el ma reggel, és mivel a nők több dologra is remekül figyelnek egyszerre, már el is olvastam a bejegyzések háromnegyedét a parazitológia előadáson. :) Egy diabos kiskamasz anyukája jegyzi, aki a MentaPRO Alapítvány kurátora. Őszintén lenyűgöző helyzet kezelésről tesz tanubizonyságot, és teljesen érthetően ír a diabról orvosi szempontból, illetve szívmelengetően őszintén az érzelmek kezeléséről is.
http://diabdolgok.blogspot.hu/


 Jó szórakozást!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése