2018. május 24., csütörtök


#szubjektívposzt3

Az élet egyensúlyra törekvés. Múltkori  posztom kiegyenlítéseként:

Miért szar cukorbetegnek lenni?! (Nem nektek. Csak és kizárólag, és úgy általában nekem.)


1, Mert Milka. Ilyen banálisan. Az univerzum tréfája, hogy volt.  Jó volt. És jól ki is vonták a forgalomból a diab változatot.

2, Mert elhúzódó gyászfolyamat. Ez úgy néz ki, hogy diagnosztizálnak,te alkalmazkodsz. Megtanulsz minden fortélyt, szentül hiszed, hogy mestere vagy, és, hogy veled semmi gáz nem fog történni soha. Aztán egyszer csak leesik, hogy cukorbeteg lettél, ennek minden nyűgjével, lehetőségével, potenciáljával.  Akár évek múltán. És akkor innen elkezded feldolgozni.


3, Az hagyján, hogy örökké a biológia tanár szerepében maradsz. Nem akkora miazmár magyarázni néhány mondatot ß-sejtekről, de az már fárasztó, amikor közlik veled, hogy hülye vagy, mert erre van gyógyszer, meg kapor, meg fahéj. Te minek szenvedgélsz itt?!

4, Mert a diabétesz kezelésről alkotott orvosi nézetek gyakorlatilag paradoxak. Szóval ha gyakran váltasz orvost a legeltérőbb nézetekkel találod szemben magad.

5, Mert sokszor nem azt csinálja, amit én akarok. Például, ha edzeni akarok, akkor rendszerint zuhanórepülésben van. Ha meg nagyon fáradt vagyok, és aludni akarok, akkor valamilyen ugrásszerű tendenciát mutat, mindegy, hogy le, vagy fel, csak ne tudjak nyugodt szívvel nyugovóra térni.


6, Mert ha eldugul a kanül, az mindig lefekvés időre láttatja magát nálam, valami rejtélyes oknál fogva, és mivel nagyon inzulinérzékeny vagyok, nagyon lassan tudok csak manipulálni korrekcióval. Órákba telik, mire elfogadható tartományba ér a cukor, aminek rendszeres eredménye, hogy vágyaim és igényem ellenére nem tudok fürdeni menni, ami szörnyen idegesítő, és néha végül, mire az aludható tartományba érek, csak összeesem koszosan ott, ahol vagyok.


7, Mert nem csak rajtad múlik, hogy fostos lesz-e a vége.

8, Mert nincs pszichés segítségnyújtás, illetve épp most kezd el lenni, de még gyerekcsukában szalad.

9, Mert: ’Úgy sajnállak!’ (Hajkoronám felét ilyen felkiáltások közben téptem ki önkezemmel.)


10, Mert nagyon nehéz olyan embert találni, akivel megbeszélheted,  és tényleg érti, minden kóros mechanizmus nélkül.

11,  Mert vizsgaidőszaki stressz àemelkedett értékekàirreális fáradtságérzetàkínkeserves tanulás.

Végül, de nem utolsó sorban a +1, Mert ha magas a  cukrom, akkor 3 és fél percenként ajándékoz meg az élet durva vizelési ingerrel, amit nagyon nehéz 3*45 perces tömbösített  órákon menedzselni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése